Circus Maximus

Ajankohtaista

Terveisiä uudelta hallitukselta!

1. kesäkuuta 2023


Tässä kirjeessä kuulumisia Circus Maximuksen uusista työntekijöxistä ja vuosikokouksen valitsemasta hallituksesta.

Kuraattori vuoden 2024 ohjelmistovalintoihin

Circus Maximuksen vuoden 2024 ohjelmistovalinnat tekee Daniela Pascual Esparza. Daniela on taiteilija, kuraattori ja kulttuurityöntekijä, jolla on tausta kaupunkisuunnittelussa. Työssään hän luo kytköksiä näiden eri kenttien välille tutkiakseen uudenlaisia tapoja olla maailmassa. Tämä voi tapahtua työpajoina, esityksinä, kuraattori- tai konsultointityönä.

Taiteellisessa praktiikassaan Daniela yrittää ymmärtää, mistä mielikuvituksemme muotoutuu, millä tavoin olemme yhteydessä haluihin ja toiveisiin, ja miten nämä vaikuttavat tapamme tehdä valintoja ja toimia eri tiloissa. Tällä hetkellä hänen tutkimuksensa keskittyy kasveihin, mytologiaan, päätöksentekoon ja oraakkelimaisiin menetelmiin.

Circus Maximuksen ohjelmistokuraattorina Daniela on kiinnostunut keskustelun luomisesta taiteilijoiden, taidemuotojen ja organisaatioiden välille. Hän on erityisen innoissaan Circus Maximuksen mahdollisuudesta tuottaa teoksia, jotka käsittelevät ja rakentuvat yhteydessä kaupunkiympäristöihin. Hän haluaa olla mukana kehittämässä yhdistyksen rakenteita taitelijoita tukevaksi sekä luomassa Helsingin taidekenttää pitkällä tähtäimellä kestävämmäksi.

Circus Maximuksen uusi tuottaja ja hallitus

Matilda Aaltonen aloitti Circus Maximuksen tuottajana vuoden 2023 alussa. Matilda on helsinkiläinen tanssitaiteilija, jonka työskentelee laaja-alaisesti esiintyjänä, koreografina ja tuottajan tehtävissä. Tuottajana häntä kiinnostaa saavutettavuus ja vapaan kentän toimintarakenteiden kehittäminen.

Yhdistyksen vuosikokous valitsi uuden hallituksen kaudelle 2023–2024. Puheenjohtajaksi valittiin Anna Olkinuora. Muut hallituksen jäsenet ovat Maija Linturi (vpj.), Mercedes Balarezo Fernandez, Tari Lindén (puuttuu kuvasta), Aino Juutilainen (puuttuu kuvasta) ja Onur Tayranoğlu. Tervetuloa uusi hallitus!

Verkkosivujen uudistuminen

Uudistamme verkkosivuja kesän aikana. Nykyiset verkkosivut toimivat epävarmasti, ethän siis säikähdä, jos sisältöä ei joinain päivinä löydy. Uudet sivut ovat täydessä käytössä syksyllä 2023.

Kesäloma

Circus Maximuksen työntekijät ovat kesälomalla heinäkuun ajan.