Circus Maximus

Circus Maximus on taitelijavetoinen paikkariippumaton esittävän taiteen tuotantoalusta, jossa tehdään moninaisia eri taiteen lajeja luovasti yhdistäviä esityksiä.

Haluamme jakaa tuotannolliset resurssimme taiteilijoiden ja kuraattorien kanssa, jotka tutkivat ja kokeilevat esityksen muotoja ja rakenteita keskittyen erityisesti paikallisuuteen ja paikkasidonnaisuuteen. Jokainen tuotantomme etsii itselleen sopivan tilan tai ympäristön: takapihan, luolaston, autotallin, teatteritilan, rannan, gallerian, laiturin, baarin, pellon, metsän, ostoskeskuksen tai netin. Taiteellinen ohjelmistomme muuntautuu jatkuvasti muodoissaan.

Vuonna 1997 perustettu helsinkiläinen Circus Maximus toimii teatterin, esitystaiteen, performanssin, tanssin ja muiden esityksen rajoja venyttävien taidemuotojen parissa. Ohjelmistossamme on tilaa kokeiluille, keskeneräisyydelle, yritykselle ja erehdykselle, herkkyydelle ja kriittisyydelle. Yhdistyksemme ydintä ovat uudenlaisen ilmaisun tutkiminen, moniäänisyys taiteen sisällöissä ja tekijöissä sekä kollektiivinen valtasuhteiden uudelleenajattelu.

Circus Maximuksen toiminnasta ja taiteellisesta linjasta vastaa yhdistyksen jäsenten valitsema hallitus sekä osa-aikaisesti työskentelevä tuottaja. Ohjelmistovalinnat tekee kuraattori. Valinnat tehdään vuosi kerrallaan, aina edeltävän vuoden alussa. Circus Maximuksen toimintaa tukee Taiteen edistämiskeskus ja Helsingin kaupunki.

Haluatko Circus Maximuksen infokirjeitä sähköpostiisi? Liity infokirjelistallemme laittamalla viestiä