Circus Maximus – Teatteririhmasto

Circus Maximus on avoin, paikallisuuksiin ja paikkasidonnaisuuteen erikoistunut taiteilijavetoinen yhteisö, esitystaiteen teatteri ja taiteilijoiden tukiverkosto, joka tarjoaa tilaa kokeilulle sekä tukea aliedustetuille taiteellisille äänille ja ideoille.

Circus Maximuksella on tilaton teatteri: kulloinenkin produktio etsii omiin tarpeisiinsa soveltuvan tilan tai ympäristön. Teatterin leviää rihmaston tavoin ja ottaa alati uusia muotoja. Teokset voivat tapahtua kaupungilla, maalla, takapihoilla, luodoilla, parkkihalleissa, teatterirakennuksissa, rannoilla, näyttämöillä, laitureilla, baarissa, pellolla, metsässä, liikehuoneistoissa, julkisissa tiloissa, kaupallisissa tiloissa, sisällä, ulkona tai netissä.

Vuonna 1997 perustettu Helsinkiä kotipaikkanaan pitävä Circus Maximus toimii laaja-alaisesti koko esittävän taiteen kentällä ja kurottautuu toiminnassaan myös esittävän taiteen rajojen yli. Teatterin repertuaariin kuuluu teatteria, tanssia, performanssia, runoutta, musiikkia, ääntä, näyttelyitä, installaatioita, erilaisia julkaisuja ja elokuvaa. Taiteellisen ohjelmiston ytimessä ovat uutta luova ilmaisu ja moniäänisyys. Teokset tuotetaan yhteistyössä monien erilaisten ryhmien, tahojen ja yksittäisten tekijöiden kanssa. Me kaikki tarvitsemme uusia yhteistyön muotoja, uusia rihmastoja, jotka sitovat osat yhteen.

Teatterin toiminnasta ja taiteellisesta linjasta vastaa yhdistyksen jäsenten valitsema hallitus. Ohjelmistovalinoista vastaa kuraattori ja ne tehdään edeltävän vuoden alussa.