Kuva produktiosta Jälkiä

Jälkiä

J Ä L K I Ä 2018-2021

“Leikattuja tuppoja
Sininen käärylä
Valkoinen rytätty kiiltelevä ja sileä tötterö, jossa on jotain vaaleanoranssia
Valtava, kumpuiseksi muovailtu pinta, jonka päällä vihreä pehmeä tuppoinen matto
Erikokoisia kovia mötiköitä harmaan eri sävyissä
mötiköitä ympyrässä
mötiköitä riveissä
mötiköitä jonoissa
mötiköitä ja tuppoja, hitusia
Paljon hitusia
Samanmittaisia pytkyläisiä, joitain joiden nimeä en tiedä
Huminaa jossain kaukana pötköjen takana
Pyöreä ja kirpeä tuoksu
Ruskeita lattanoita suorakulmioita sivuttain”

Jälkiä on 14-osainen ääniteossarja, joka tarkastelee erilaisia kaupunginosia ja ympäristöjä jälkien näkökulmasta. Teokset avautuvat vuosien 2018-2021 aikana eri puolille Helsinkiä kattaen eri alueita mahdollisimman monipuolisesti. Kukin teos rakentuu yhdessä ympäröivän kanssa neuvotellen ja improvisoiden, siitä vaikuttuen, ollen jokainen omanlainen kokonaisuutensa. Teokset sisältävät ääntä, musiikkia, tekstimateriaalia ja visuaalisia elementtejä, jotka ovat syntyneet vuorovaikutuksellisessa suhteessa ympäröivään. Teokset ovat paikkasidonnaisia ja tarkoitus on että ne koetaan siinä ympäristössä mihin ne on luotu. Teos on kaikkien saatavilla ja koetaan yksilöllisesti kuulokkeiden kanssa vapaavalintaisena aikana. Teokset sijoitetaan alueelle soittorasian muodossa johonkin tiettyyn paikkaan ulos, josta ne netistä löytyviä koordinaatteja ja ohjeita vastaan voi löytää. Jokainen soittorasia sisältää linkin ääniteokseen joka on n.30-60minuuttia. Soittorasia on itsessään myös teos, jonka rakennusmateriaali muodostuu ympäristöstä kerätyistä “jäljistä”, objekteista, jotka voivat olla peräisin mm. ihmisten, eläinten, kasvien tai geologisten voimien toiminnasta.

Jokaiseen teokseen liittyy myös konserttimainen avajaisperformanssi, jossa kuljetamme yleisöä alueella. Vuosaareen ja Itäkeskukseen avattiin molempiin omat ääniteokset vuoden 2018 Jälkiä -pilottihankkeen tiimoilta, jotka ovat tällä hetkellä tauolla.

Vuonna 2019 avatui teos Suomenlinnaan, ja 2020 maaliskuussa Kruunuvuorenrantaan.

Teosten tarkemmat sijainnit täältä:

https://jalkia.com

Vuoden 2020 aikana syntyvät teokset Malminkartanonhuipulle, Tapulikaupunkiin, Kulosaareen, Annalaan, Jakomäkeen ja Kulosaareen. Lisäksi avaamme uudestaan teokset Vuosaareen ja Itäkeskukseen.

Teos on saatavissa suomeksi ja englanniksi.

Teos on säveltäjä-muusikko Aino Juutilaisen ja esitystaiteilija Petra Vehviläisen yhteistyö.