Kuva produktiosta Adventures in White Privilege

Adventures in White Privilege

Serenity: ...it's ok Alexia, don't panic... simply explain to the police that they need to leave you alone today - if you tell them about our art project meeting, I'm sure they'll understand and let you go!

Alexia: uhhhh I don't know how you think the police work...?

Adventures in White Privilege on audioteos, joka pohjaa työryhmän henkilökohtaisista kokemuksista versoaviin kertomuksiin matkustamisesta – koominen musiikillinen ääni-installaatiomatka kolmen kaupungille vieraan naisen kokemuksista Helsingin kaduista.

Joitain jatkumoita tulee häiritä – etuoikeuksien tunnistaminen ja tiedostaminen on ensimmäinen askel purkaessamme rakenteellisia rasistisia ennakkoluuloja.

50 minuuttia kolmen ulkomaalaisen elämää Helsingissä.

Luoneet Alexia Andrei, Marjorie H Morgan ja Rosie Swayne.

Paikkasidonnainen audioteos, joka alkaa keskustakirjasto Oodista ja vie kuulijan tarinalliselle, musiikilliselle vaellukselle rautatieasemalle ja sen ympäristöön, ja päättyy takaisin Oodiin.

Kuulija kerää ensin kartan "Adventures in White Privilege" ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevan infopisteen vieressä olevasta esitehyllystä. Kartassa on QR-koodi, jonka voi skannata älypuhelimella, jolloin avautuu linkki, jonka kautta audioteoksen voi joko suoratoistaa tai ladata. Kuulija voi sitten kuunnella kappaleen kuulokkeilla ja seurata audiokappaleen ohjeita ja karttaa. Kartta tulee palauttaa Oodin esittelyhyllyyn teoksen päätyttyä.

Kuuntelijoille, jotka tarvitsevat lainaksi kuulokkeet ja/tai mp3-soittimen, niitä on saatavana pieni määrä teoksen kuunteluun infopisteestä pyydettäessä.

Teos on maksuton ja se julkaistaan 24.9.2023 klo 15.00 ja se on saatavilla milloin tahansa Oodin aukioloaikoina 24.10.2023 saakka.