Kuva produktiosta I WAS LIVING IN A STRANGE PLACE

I WAS LIVING IN A STRANGE PLACE

Henriikka Himma & työryhmä: 

I WAS LIVING IN A STRANGE PLACE

Kuvassa kaikki on harmaata, sataa

Huone on vaalea ja siellä on allas nurkassa. Ikkunasta näkyy välillä pilviä.

And what I thought was private is architecture

Arkkitehti Helmi Kajaste kirjoittaa esseekokoelmassaan Rakenna, kärsi ja unhoita siitä, kuinka “Arkkitehtuurin luomat rajat mahdollistavat monille asunnon ja kodin turvallisen suojan. Ne rajaavat ulkopuolelle kaoottisen maailman ja sanovat, että tässä voit levätä hetken”.

Hän kirjoittaa myös, miten “Vaikka jonkin rakennuksen monumentaalinen tyyli voi viestiä ikuista, ei mikään rakennus ole ikuista.”

I WAS LIVING IN A STRANGE PLACE  on näyttämöteos jaettujen ja yksityisten tilojen historiasta, ajasta, arkkitehtuurista ja kodista. Teos käy dialogia Kajasteen esseekokoelman kanssa ja tutkii siitä vaikuttuen, minkälaisten tilojen ja arkkitehtuuristen maailmankuvien kautta elämämme muodostuu. Työryhmään kuuluvat Henriikka Himma, Kaisa Karvinen, Julia Lappalainen, Nicolas "Leissi" Rehn ja Sofia Palillo.

How to bring someone with you to a place where you were and can no longer enter?

Työryhmä:

Henriikka Himma työskentelee dramaturgina ja koollekutsujana näyttämön ja radion parissa. Hän tutkii muun muassa adaptaation ulottuvuuksia esitystaiteessa ja asuu perheensä kanssa vuokra-asunnossa ostoskeskuksen ja metsän välissä.

Kaisa Karvinen on arkkitehti ja tutkija. Hän asuu kahdessa kaupungissa.

Julia Lappalainen on näyttelijä-esityksentekijä. Hän on viidennen polven helsinkiläinen.

Sofia Palillo on Kumpulassa asuva valo- ja tilasuunnittelija. Hän on tehnyt esityksen hiihtohalliin, kaatopaikalle, uusklassiseen kartanoon, ruutikellariin, yleiseen uimahalliin sekä teatteriin.

Nicolas “Leissi” Rehn on muusikko, säveltäjä, äänisuunnittelija ja esitystaiteilija. Hän asuu perheineen Helsingin kaupungin vuokra-asunnossa.

Teos on osa Baltic Cirle-festivaalin ohjelmistoa ja toteutetaan yhteistuotannossa Circus Maximuksen kanssa.

I WAS LIVING IN A STRANGE PLACE on osa Kulkue-hanketta. Kulkue on kolmen merkittävän taidefestivaalin yhteistyöhanke. ANTI – Contemporary Art Festival (Kuopio), Hangö Teaterträff (Hanko) ja Baltic Circle -festivaali (Helsinki) toteuttavat poikkeuksellisen laajan kotimaisten yhteistuotantojen sarjan sekä kiertuetoimintaa niiden ympärillä. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on edistää festivaalien saavutettavuutta ja pidentää teosten elinkaarta. Hankkeen rahoittaa Suomen kulttuurirahasto.