Image of production Corpus Crisis

Corpus Crisis

(This programme is only available in Finnish)

Lahden ensi-ilta 18.9.2021 klo 16:00 Sopenkorven Kesannolla

Yhteistyössä Ilmastokirkko ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva.

Liput 20/25 € Lahden museokaupasta.

Esityksen jälkeen klo 17:45 alkaen kaikille avoin keskustelutilaisuus.

Työryhmä:

Esiintyjät ja tekstit: Laura Marleena Halonen, Ronja Louhivuori

Kansalaisliikkeiden alkuperäisideat: Maija Baijukya, Laura Marleena Halonen, Isa Hukka, Ronja Louhivuori, Milla Martikainen, Even Minn, Daniela Pascual

Dramaturginen ohjaaja: Hanna-Kaisa Tiainen

Äänisuunnittelija: Ville Kabrell

Säveltäjä: Walter Sallinen

Visuaalinen suunnittelija: Milla Martikainen

Pukusuunnittelija: Emmanuel Culkin Mugisha

Graafinen suunnittelija: Janne Gammelin

Valokuvat: Aleks Talve

Tuottajat: Sofia Suomalainen, Sofia Charifi

Tuotanto: Ilmastokirkko, Circus Maximus ja Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva

CORPUS CRISIS

Tervetuloa aikamatkalle vuoteen 2051!

Ekologiset kriisit ja kansalaisliikkeiden nousu ovat muuttaneet yhteiskunnan ja talouden suunnan. Samalla syntyy uusia rituaaleja, joiden avulla kerätään voimia ja sopeudutaan elämään murroksen keskellä.

Aikamatkalla tapaat rituaalin vetäjät Liva Meten ja Nion, jotka johdattavat läpi 2021–2051 vaikuttaneiden kansalaisliikkeiden historian ja kutsuvat osallistumaan näiden liikkeiden perinteistä ammentavaan rituaaliin.

Corpus Crisis pyrkii avaamaan kuvittelun mahdollisuuksia ja reittejä ulos ekologisesti ja sosiaalisesti kestämättömästä nykyhetkestämme. Esitys koostuu esittävistä osioista sekä osallistavista, yksin ja yhdessä koettavista ruumiillisista harjoitteista. Esitys on suomenkielinen.

Esityksen osallistujille lähetetään sähköpostitse kirje tulevaisuudesta, josta löytyy ennakkotietoa vuoden 2051 maailmasta ja Corpus Crisis -rituaalista.

Corpus Crisis on pitkäjänteinen monimediainen projekti, joka koostuu esityksestä, videoluennosta ja verkossa julkaistusta kuvaesseestä. Videoluento toteutettiin osana Kansainvälisen soveltavan estetiikan instituutin (KSEI) kesäkonferenssia “Aesthetics in the Age of Environmental Crises”.

Esitystä on tehty yhteistyössä Kansainvälisen Soveltavan estetiikan instituutin ja INAR-instituutin kanssa, ja sen toteutusta ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Green Lahti sekä Jenny ja Antti Wihurin säätiö.

Esityspaikan esteellisyystiedot: Esityspaikan pohja on mäetöntä maapohjaa, joka on osittain nurmea ja osittain tallattua kovettunutta maata. Esityksessä siirrytään paikasta toiseen noin parikymmentä metriä ja kulku tapahtuu vanhojen junakiskojen ylitse ramppia pitkin. Paikalta löytyy esteetön bajamaja. Induktiosilmukkaa tai tulkkausmahdollisuutta esityksen järjestäjien puolelta ei valitettavasti ole tarjota. Avustajan/tulkin lippu on maksuton. Lisätiedot ja avustaja/tulkkiliput: info@ilmastokirkko.fi

Koronainfo: Esitys tapahtuu kokonaan ulkotilassa. Esitysaluetta tai katsomoa ei ole rajattu, joten pyydämme osallistujia itse pitämään huolta riittävistä turvaväleistä. Toivomme että osallistujat käytättävät maskia koko esityksen ajan. Käsidesiä löytyy esityspaikalta. Esiintyjät eivät voi kuuluvuussyistä käyttää maskia.